Deler Van De Week (1): Giechelmeiden

Wegens haar tomeloze inzet (en vooral wegens haar geluk als winnaar uit de hoed te komen) is Marlijn de eerste deler van de week geworden. Ze wilde een mooi verhaaltje over haar en haar vriendinnen. Nou, die krijgt ze dan ook: een ode aan de giechelmeiden. (Morgen wordt de nieuwe deler van de week bekend gemaakt.)

Giechelmeiden

Er zijn twee categorieën giechelmeiden: irritant en nauwelijks irritant. Het verschil is dat de ene groep zo irritant is dat je weg wil rennen en de andere groep zo irritant is dat je liever nog even blijft. Gelukkig heeft mijn zusje Marlijn, met haar vriendinnen Roos en Dieuwke, de fijnste categorie gekozen.

(dit is een bulder)

Giechelmeiden giechelen het liefst de hele dag. Al zitten ze naast Beatrix die met Obama aan het lunchen is: gegiecheld zal er worden. Het liefst ook over Obama en Beatrix. Giechelmeid 1, op fluistertoon: ‘Waar zouden ze het over hebben?’ Giechelmeid 2: ‘Weet ik veel, het weer, of zo?’ Giechelmeid 3 (met hoog Beatrix-stemmetje) ‘Het is hier zo nat, dat je bijna overal kunt zwemmen.’ Giechelmeid 1 (met zware smerige stem) ‘Dat zei mijn vrouw vannacht ook!’ Giechelmeid 1, 2 en 3 bulderen van het lachen.

Hier zie je direct een duidelijk kenmerk van de goede categorie giechelmeiden: de giechel wordt af en toe ingewisseld voor een bulder. De ‘alleen maar giechelen’ giechelaars moet je vermijden of in ieder geval negeren, anders ga je er aan onderdoor.

Giechelmeiden heb je in elke leeftijd, in elke sociale klasse en in elke uithoek van de wereld. Ze zijn het grote tegenwicht tegen de grote groep chagrijnen die elke dag nog niet eens een glimlach kunnen produceren.
Daarom wil ik graag zeggen: lieve giechelmeiden, bedankt en ga zo door! Jullie giechelen deze wereld elke dag weer een beetje mooier.

Ps, PAS OP! Ondanks dat giechelmeiden onschuldig lijken, kunnen ze op elk moment van de dag uitbarsten in een uur durende musicalmedley. Weer op uw hoede voor zinloos gezang en neem oordoppen mee.

Ook een eigen freelancer? Deel me en win me!
Elke week een artikel, filmpje of fotoreportage naar wens voor de deler van de week.