De Schaal van Hebbûh: de fietsponcho Boncho

Elke week test ik een gadget of een app voor BNR Nieuwsradio. Deze week de poncho die bedoeld is voor op de fiets: de Boncho van VanMoof.

bram-boncho

Link: BNR Nieuwsradio

VanMoof kennen we van de Hollandse hippe grijze stadsfiets die tot ver over de grens te vinden is. Als accessoire heeft het nu de Boncho uitgebracht: een ponche, maar dan voor op de bike.

Eerder dit jaar was de Boncho een Kickstarter-campagne en vanaf eind deze maand is hij voor iedereen te koop. Het is een kruising tussen een pop-up-tent (zo’n wegwerptent) en een poncho. Door deze uitklapper blijven je handen droog en uit de wind.

Hoe bevalt het?
Wel goed, in de regen houdt het je inderdaad goed droog, alleen je schoenen worden nog wat nat. Het textiel (en dus geen plastic) voelt prettig aan en belooft te ademen, dus je komt minder bezweet aan dan met een regenjas.

Wat viel er tegen?
Helaas is ook de Boncho geen wondermiddel. Je wordt nog steeds een beetje nat via het wegdek. Je kunt nog steeds niet achterom kijken omdat de muts dan niet meedraait en je het nou niet helemaal het idee dat je er volgens de laatste mode bijfietst. Maar dat probleem heb je bij elke poncho, dus dan kom je met deze variant nog wel goed weg.

De prijs is ook niet mals: 69 euro. En het opvouwen is net zoals bij de pop-up-tent: een ramp, totdat je de draai gevonden hebt.

Hebbûh?
Een paar voors, een paar tegens, dan kan het alleen in het midden uitkomen. Prima om te Hebbûh, dus. Hij neigt naar de bovenste schaal Hebbûh Hebbûh Hebbûh en niet naar de onderste Wil ik niet Hebbûh. Hij is zeker beter dan elke poncho op de markt, maar nog niet volmaakt.