Blogbericht: I believe I can fly

Elke week mijn leukste Bright.nl blogberichten op ikbenbram.nl. Deze week over een fantastische documentaire over baselining. Bekijk al mijn blogberichten op Bright.nl.

Userpica

Koorddansen op honderden meters hoog tussen bergtoppen. Een groep Frans vrienden maakte een documentaire over hun bloedstollende hobby.

Mocht het genre Extreme Feel Good Documentary bestaan, dan valt I Believe I Can Fly (flight of the frenchies) daar zeker onder. Deze schitterende film is gemaakt door Seb Montaz en is sinds vanochtend te bekijken op zijn website.

In 40 minuten wordt het verhaal verteld van de nieuwe sport baselining: dansen op een koord dat gespannen is tussen twee bergtoppen en dan in het midden met een parachute van het koord af springen.

De Franse vrienden Tancrède Melet en Julien Millot ontdekken samen de mogelijkheden van deze ultieme waaghalzensport. In schitterende beelden zie je hen en veel van hun vrienden opgaan in koorddansen, parachutespringen, bungee jumping en alle mogelijke combinaties tussen deze extremen. Dit alles in het geweldige decor van het berglandschap in Noorwegen.

Maar meer nog is de documentaire een verhaal over vriendschap en mannen die hun angsten overwinnen. ‘Een vrije man is iemand die eerlijk naar zichzelf is en probeert zijn dromen na te leven,’ zegt Melet. Misschien is er hiermee geen revolutionaire filosofische uitspraak aan de geschiedenisboeken toegevoegd, maar in de film klopt het precies.

De combinatie van vriendschap, natuur, (het overwinnen van) angst, humor en heel veel lef maakt deze documentaire tot fantastisch kijkgenot voor iedereen die van extreme sports houdt.

De trailer:

Stills uit de film: