Blogbericht: Honingtap in de woonkamer

Elke week mijn leukste Bright.nl blogbericht op ikbenbram.nl. Deze week over een bijenkorf in je eigen huis. Bekijk al mijn blogberichten op Bright.nl.

Userpica

Philips laat met het concept Urban Beehive zien hoe je een bijenkorf in huis kunt houden. Gratis honing en goed voor de bijenpopulatie.

Het is nog maar een concept, maar van ons mag het zijn doorgang vinden naar de consument. Tijdens de presentatie van Philips’ Microbial Home Design op de Dutch Design Week ontglipte het even aan de aandacht van Bright, maar gelukkig kwam het deze week via blogs als Fast Co.Design en Inhabitat toch nog bij ons terecht.

De Beehive is een thuishoudbijenkorf voor mensen die van honing houden. Het futuristische model dient als een huis voor bijen. Door middel van een kraantje onderin kan honing worden afgetapt. De Beehive bestaat uit twee delen die – met een raam ertussen – tegen elkaar worden geplaatst. Zo kunnen bijen vanaf buiten naar hun nieuwe onderkomen vliegen en kun je door de doorzichtige buitenkant de bezige bijtjes in hun korf bestuderen.

Het is niet alleen ideaal voor de zuinige zoetekauw, maar ook voor de bijen zelf. Al jaren neemt de bijenpopulatie rap af, onder andere door het gebrek aan goede vestigingsplekken. Een ontwikkeling die desastreuze gevolgen kan hebben.