Blogbericht: Eredoctoraat voor Mythbuster Adam Savage

Elke week mijn leukste Bright.nl blogberichten op ikbenbram.nl. Deze week over Myth Buster Adam Savage. Bekijk al mijn blogberichten op Bright.nl.

Userpica

Op 25 november neemt Discovery Channel-icoon Adam Savage een eredoctoraat in ontvangst op de Universiteit Twente.

Bij mijn eerste televisie had ik de videorecorder van mijn oma geërfd. Ik had een band waarop 180 minuten kon worden opgenomen. Deze band gebruikte ik alleen maar voor twee programma’s die ik niet wilde missen. De eerste was de comedy 3rd Rock From The Sun, over buitenaardse wezens, vermomd als mensen, die zich verbaasden over Amerikaanse gebruiken. En de tweede was Mythbusters. Wat een fantastisch programma vond ik dat.

Voor het slapen gaan keek ik vanuit bed naar het unieke onderzoek op Discovery. Ik baalde er dan ook flink van als de 180 minuten van de band op waren, zodat ik niet kon zien of de myth nu wel of niet busted was. Zij deden alles wat ik wilde. Bouwen, testen en vooral heel veel dingen kapot maken en in de fik steken. Uiteindelijk ben ik geen technische jongen geworden. Maar mijn interesse in wetenschap is er zeker door vergroot.

Vandaag werd bekend dat presentator Adam Savage op 24 november een lezing geeft op de Universiteit Twente over zijn werk en werkwijze. De dag daarna neemt hij een eredoctoraat (wiki) in ontvangst, voor ‘zijn rol in de popularisering van wetenschap en technologie’.

En dat lijkt me volledig terecht.