Blogbericht: 11-11-11 11:11:11

Elke week mijn leukste Bright.nl blogberichten op ikbenbram.nl. Deze week over het magische verschijnsel van twaalf enen op een klok. Bekijk al mijn blogberichten op Bright.nl.

Userpica

De natte droom voor getallenjunks komt eraan. Deze ochtend staan er maar liefst twaalf enen op de klok.

Nog minder dan een uurt en dan allemaal op de klok kijken! Het liefst op een digitale klok die ook nog de datum weergeeft, want dan ga je iets beleven wat maar eens in de eeuw voor komt. Het is dus bijzonderder dan een zonsverduistering of de bloei van de penisplant.

Om 11 seconden over 11 minuten over 11 uur staan er twaalf dezelfde getallen op een rij. Dat moet haast wel geluk brengen. Dus dat wordt trouwen, kinderen krijgen en de release van game Skyrim (al ging het daar een beetje mis), van de film Project 11 en duizenden andere dingen. Je kunt ook 11 uur gaan rocken bijvoorbeeld.

Omdat in het zuiden van het land het getal 11 voor gekkengetal staat, wordt de officiële aftrap van het carnavalsseizoen alleen nog maar gekker vandaag. En ohja, het is ook nog de Zeeuwse Dag van de duurzaamheid, World Day of Interconnectedness en nationale vrouwendag in België.

Hoe ga jij dit gedenkwaardige moment beleven?

Mocht je na een avond stappen of avonddienst net om kwart over elf wakker worden; zet je klok dan op de AM/PM modus. Dan maak jij, met een beetje valsspelen, vanavond toch nog al die enen mee.

UPDATE. Ik was er bij.