Proza: Tante Toos

Op 7 juni te lezen in Het Parool en te zien op TorpedoMagazine.nl en hieronder allebei. Mijn ‘2 Minuten’ over de Tante Toos.

TANTE TOOS

Ik heb een Tante Toos. Het is voor mij geen echte tante, maar een oudtante, maar Tante Toos klinkt te goed om niet van mijn moeder over te nemen. Zo heb ik ook een ‘Au-toom-tonnie’, die geen oudoom is.

Tante Toos is de tweelingzus van mijn oma. Toen ze beiden 75 jaar werden wilden ze een foto laten maken zoals ze 60 jaar geleden ook op de foto stonden. Er zijn twee verschillende foto’s genomen, ze dachten allebei links op de foto te staan.

Tante Toos had haar tuintje altijd perfect verzorgd, zelfs op hoogbejaarde leeftijd zat ze op haar knieën in de zon onkruid te plukken. Nu is ze gevallen, het ziekenhuis zag dat haar heup kapot was. Ze moet op haar 88ste uit haar zelfstandige huisje om zelfstandig te wonen in het verzorgingstehuis; de rollator was een paar jaar eerder al een deel van haar leven geworden. Het wordt rustiger en rustiger.

Haar tuintje niet. Elke keer als ik er langs fiets zie ik het wilder en wilder worden.

Bekijk op TorpedoMagazine.nl.